Φυσικοί Οινοποιοί

Φυσικοί Οινοποιοί

Οινοποιεία που ακολουθούν αποκλειστικά μεθόδους φυσικής οινοποίησης και καλλιέργειας

  • Αμπελουργείν

    Σχινοκάψαλα, Λασίθι

    Το οινοποιείο δημιουργήθηκε το 1997 από τον Παπαδάκη Νικόλαο και παράγει κρασιά ήπιων παρεμβάσεων από γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης. Τα αμπελοτόπια βρίσκονται διάσπαρτα στον ορεινό όγκο του Λασιθίου, σε υψόμετρα από 850 έως 1150 μέτρα. Πολλά από αυτά είναι αυτόριζα άνω των 100 ετών και εφαρμόζεται βιολογική μη εντατική καλλιέργεια.

    Facebook

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Artisan Drops

  • Αμπελώνες Κοντοζήση

    Κανάλια, Καρδίτσα

    Ο Ανδρέας Κοντοζήσης ασκεί πιστοποιημένη βιολογική γεωργία και βιολογική οινοποίηση από το 1991 και είναι ένας από τους πρώτους καλλιεργητές που έλαβαν αυτή τη πιστοποίηση στην Ελλάδα. Μαζί με την σύντροφό του Αφροδίτη Τουσία, δουλεύουν με πάθος το γηγενές κόκκινο σταφύλι της περιοχής, τη Λημνιώνα, μεταξύ άλλων.  Η μακροχρόνια δέσμευσή τους στις βιολογικές πρακτικές δείχνει την ειλικρινή προσέγγισή τους στη βιωσιμότητα.

    Facebook

  • Ανατολικός Αμπελώνας

    Άβδηρα, Θράκη

    Με την πεποίθηση ότι ένα προϊόν εναρμονισμένο στο περιβάλλον μπορεί να έχει βέλτιστη ποιότητα, δημιουργήσαμε τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS που από το 2005 δημιουργεί πιστοποιημένα βιολογικούς και Vegan-Vegetarian οίνους αναδεικνύοντας το terroir. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη και αποτελεί τον βορειότερο, παραθαλάσσιο, βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας.

    Website

  • Βιολογικό Οινοποιείο Καλόγρη

    Κάψια, Μαντινεία

    Το 1980 ο παππούς Ευάγγελος Καλόγρης χαρίζει το πατρικό του σπίτι στον εγγονό του Ευάγγελο Καλόγρη με την προτροπή στο μέλλον να δέχεται κόσμο.Έτσι ξεκινά το μακρύ ταξίδι του εγγονού Ευάγγελου, που με το τέλος των σπουδών του αναπαλαιώνει το κτίσμα του 1870 και μετατρέποντάς το σε ένα οινοποιείο βιολογικής γεωργίας, ώστε να δέχεται επισκέπτες και φίλους. Κατάλαβε ότι τα πνευματικά και φιλοσοφικά μονοπάτια που διάβαινε, μόνο μέσα από το σεβασμό στη γη που καλλιεργουσε και στην αγάπη του για το κρασί θα μπορούσαν να εκφραστούν, γιατί το κρασί είναι πνευματική δημιουργία. Από το 1980 μέχρι και σήμερα οι ιδιόκτητοι αμπελώνες καλλιεργούνται από τα μέλη της οικογένειας μόνο με πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους. Η φιλοσοφία είναι βασισμένη στην προστασία και τη φροντίδα της φύσης, καθώς και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όλες οι οινοποιήσεις είναι φυσικές, δίχως πρόσθετα.

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Supernatural

    Website

  • Κτήμα Αναγέννηση - Ξυδής Αναστάσιος

    Νεμέα, Αργολίδα

    Το Κτήμα Αναγέννηση προσφέρει κρασιά Νεμέας υψηλής ποιότητας από τους αμπελώνες του που βρίσκονται στην περιοχή της αρχαίας Νεμέας. Αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους που παρέχει η  περιοχή της Νεμέας και διατηρώντας την παράδοση της οινόποσής της, το Κτήμα Αναγέννηση δημιουργεί ένα αγιωργίτικο κρασί υψηλής ποιότητας. Για την καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων αυτών το οινοποιείο μας χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία και τεχνογνωσία παραγωγής οίνου ακολουθώντας την παραδοσιακή μέθοδο οινοποίησης ερυθρού οίνου. Η κάβα  του κτήματος αποτελείται από οχτώ διαφορετικές ετικέτες εκ των οποίων οι πέντε αφιερώνονται στη δημιουργία κόκκινων κρασιών από την ποικιλία Αγιωργίτικο.

    Website

  • Κτήμα Αφιανές

    Ράχες, Ικαρία

    Το Κτήμα Αφιανές επικεντρώνεται σε ακατέργαστα, φυσικά, αφιλτράριστα κρασιά βιοδυναμικής και βιολογικής καλλιέργειας από τις δύο γηγενείς ικαριώτικες ποικιλίες, Μπεγκλέρι και Φωκιανό.

    Εμπνευσμένοι από μια μακρά παράδοση γενεών, ο Νίκος Αφιανές και η σύζυγός του Μαρία ίδρυσαν το οινοποιείο πριν από 20 χρόνια έχοντας ως όραμα τους να δημιουργήσουν ένα χώρο ο οποίος να υμνεί το κρασί και τη ζωή, αναβιώνοντας τεχνικές οινοποίησης από την αρχαιότητα και συνδυάζοντάς τες με σύγχρονες πρακτικές. Σήμερα, πλαισιωμένο από τα παιδιά τους, τον Κωνσταντίνο και την Ευτυχία, το Κτήμα επικεντρώνεται σε ακατέργαστα, φυσικά, αφιλτράριστα κρασιά βιοδυναμικής και βιολογικής καλλιέργειας από τις δύο γηγενείς ικαριώτικες ποικιλίες.

    Website

  • Κτήμα Ζαφειράκη

    Τύρναβος, Λάρισα

    Ο Χρήστος Ζαφειράκης, 4η γενιά οινοποιός, με την επιστροφή του το 2005 από την Ιταλία και ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση στην οινοποιία φύτεψε τον πρώτο βιολογικό του αμπελώνα. Από την αρχή της δημιουργίας του, το Κτήμα Ζαφειράκη επικεντρώθηκε σε αειφόρες πρακτικές καλλιέργειας για τη δημιουργία κρασιών με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η διαχείριση του αμπελώνα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά στοχεύοντας στην ελάχιστη παρέμβαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του περιβάλλοντος. Η καλλιέργεια είναι οργανική από το 2005 και εφαρμόζονται βιοδυναμικές πρακτικές από το 2019.

    Website

  • Κτήμα Καμάρα - Οικογένεια Κιουτσούκη

    Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη

    Το 2008 φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπελοτόπια του οικογενειακού κτήματος στις πλαγιές της αρχαίας Μυγδονίας, μια περιοχή δίπλα στην Θεσσαλονίκη, πολύ γνωστή από την αρχαιότητα για τα κρασιά της.Ψάχνοντας την πραγματική γεύση της ζωής η οικογένεια Κιουτσούκη εφάρμοσε την βιολογική - βιοδυναμική καλλιέργεια των αμπελιών, κρατώντας τις αρχές της  Περμακουλτούρας, παράγοντας ελάχιστης  παρέμβασης  κρασιά. Το σλόγκαν της τους είναι: “Η φύση είναι ο πραγματικός οινοποιός, ο άνθρωπος είναι ο βοηθός της”. 

    Ήδη από την αρχή, στον αμπελώνα εφαρμόζονταν αποκλειστικά οι μακραίωνες παραδοσιακές τεχνικές της οικογένειας. Βασικός κανόνας είναι: όσο λιγότερες επεμβάσεις γίνεται ώστε να μην παρεμποδίζεται η δουλειά της φύσης.

    Website

  • Κτήμα Καρίμαλη

    Πηγή, Ικαρία

    Το Οινοποιείο Καρίμαλη ιδρύθηκε το 1997 από τον Γεώργιο Καρίμαλη στην Πηγή Ικαρίας. Όλοι οι αμπελώνες είναι πιστοποιημένοι βιολογικοί, έχουν έκταση 15 στρέμματα και είναι φυτεμένοι με τοπικές ποικιλίες αμπελιών. Η οικογένεια Καρίμαλη στηριγμένη στα αρχεία που κατέχει, καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί επί τουλάχιστον 5 αιώνες. Όλα τα κρασιά είναι φυσικά ανέκαθεν, από την ίδρυση του οινοποιείου το 1997, χωρίς πρόσθετα και χημικά και όλα αφιλτράριστα. Το 2019 το οινοποιείο Καρίμαλη μεταβιβάστηκε στην δεύτερη γενιά, την κόρη Ηλιάνα Καρίμαλη, Χημικό Μηχανικό – Οινολόγο. Το οινοποιείο εξακολουθεί να παράγει αποκλειστικά φυσικά κρασιά και πλέον από το 2019 έχουν αυξηθεί οι ετικέτες και τα στυλ κρασιών. 

    Website

  • Κτήμα Μαστόρη

    Χώνες, Άνδρος

    Όλα ξεκίνησαν το 2012 στις Χώνες, το μικρό χωριό της Άνδρου. Ο ΔημήτρηςΜάστορης ορμώμενος από τις συνεχείς παρακινήσεις οικογένειας και φίλων αποφάσισε το 2017 να εμφιαλώσει το πρώτο μπουκάλι κρασί. Το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί της Άνδρου αποκλειστικά με τοπικές και κυκλαδίτικες ποικιλίες, βρέθηκε σε κάθε τραπέζι του νησιού, μοιράζοντας χαμόγελα σε όποιον το δοκίμαζε. Τα σταφύλια που χρησιμοποιεί είναι τοπικές και κυκλαδίτικες ποικιλίες, προέρχονται όλα από διάφορες περιοχές του νησιού και από νεαρά και παλαιά αμπέλια έως 100ετών.

    Facebook

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Ad Vinum

  • Κτήμα Μιτζιφίρη

    Δύο Δένδρα, Εύβοια

    Το Κτήμα Μιτζιφίρη βρίσκεται στην Εύβοια, στην εύφορη γη του Ληλαντίου, μια περιοχή φημισμένη από την αρχαιότητα για τα θαυμάσια αμπελοοινικά της προϊόντα. Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Supernatural

  • Κτήμα Μπαλατσούρα

    Κονιάκος, Φωκίδα

    Ο αμπελώνας και το οινοποιείο βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στους Δελφούς. Για να παραχθεί το κρασί, το Κτήμα Μπαλατσούρα ακολουθεί μόνο παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιεί ξύλινες δεξαμενές και τοπικά φυσικά υλικά. Διατηρούν με υπερηφάνεια τον τελευταίο αμπελώνα στον κόσμο με την ποικιλία αμπέλου "Κοσμάς", μια σπάνια ορεινή ελληνική ποικιλία αμπέλου της κεντρικής Ελλάδας, την οποία διέσωσαν και είναι οι μοναδικοί που καλλιεργούν. Όλα τα προϊόντα είναι φυσικά και βιολογικά. Από την αρχή της παραγωγής κρασιού και μέχρι το τελικό προϊόν, αποφεύγεται οποιαδήποτε χρήση θειωδών, χημικών, σταθεροποιητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Με αγάπη για τη φύση, η φιλοσοφία ζωής τους είναι να δημιουργούν προϊόντα με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

    Website

  • Κτήμα Παπρά

    Τύρναβος, Λάρισα

    Ο Στέργιος Παπράς ήταν πάντα υπέρμαχος της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και οι αμπελώνες του έχουν πιστοποιηθεί βιολογικοί από το 1990, την πρώτη χρονιά που αυτό ήταν δυνατό στην Ελλάδα. Ο αδερφός του Θωμάς και ο γιος του ασχολούνται προσωπικά με τα αμπέλια και το κτήμα εστιάζει στα φρέσκα, βιολογικά, αφρώδη και ήρεμα κρασιά, από τις γηγενείς ποικιλίες της περιοχής.

    Facebook

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Supernatural

  • Κτήμα Πατιστή

    Αργαλαστή, Μαγνησία

     Οι αμπελώνες Πατιστή βρίσκονται στους νότιους πρόποδες του βουνού Πηλίου όπου εφαρμόζονται βιολογικές πρακτικές από το 1980. Στους αμπελώνες Πατιστή δεν χρησιμοποιούνται ποτέ ανόργανα λιπάσματα, παρασιτοκτόνα ή ζιζανιοκτόνα. Βασίζονται σε πρακτικές όπως η παραγωγή κομπόστ και η καλλιέργεια εδαφοκάλυψης. Ως αποτέλεσμα, τα εδάφη και τα αμπέλια όπως και τα οπωροφόρα δέντρα, οι καρυδιές, τα λουλούδια και οι κήποι λαχανικών που βρίσκονται στο Κτήμα ,είναι φυσικά υγιείς και πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και στις έντονες κλιματικές συνθήκες.

    Website

  • Κτήμα Πάτοινος - Terre de l' apocalypse

    Βαγιά, Πάτμος

    Το σχέδιο «ΠΑΤΟΙΝΟΣ» αφορά την ανάπτυξη και επαναφορά της αμπελοκαλλιέργειας στην Πάτμο και συμβαδίζει με την αναβίωση της ελληνικής αμπελουργίας. Στον αμπελώνα συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, η καλλιέργεια περιλαμβάνει 2/3 λευκές και 1/3 ερυθρές αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου. Στόχος του Κτήματος είναι η οινοποιήση κρασιών με τοπικό χαρακτήρα χάρη σε παλαιές ποικιλίες αμπέλου. Η αμπελοκαλλιέργεια που αναπτύσσεται είναι βιοδυναμική και σέβεται το οικοσύστημα.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Artisan Drops

  • Κτήμα Χαλκιά

    Νεμέα, Κόρινθος

    Η Άννα Χαλκιά είναι μια μικρή βιολογική καλλιεργήτρια και οινοποιός στη Νεμέα, τη μεγαλύτερη οινοποιητική περιοχή της Ελλάδας και την πατρίδα του Αγιωργίτικου σταφυλιού, το πιο φυτεμένο κόκκινο ελληνικό σταφύλι. Στόχος του Κτήματος ήταν πάντα η ισορροπημένη ζωή με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία των παραγωγών και των καταναλωτών . Πολύ νωρίς για τα ελληνικά δεδομένα, στραφήκαν στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων όπου παράγουν σταφύλια απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ορμόνες. 

    Website

  • Μικροοινοποιείο Θαλασσινός

    Φοινικιά, Ηράκλειο

    Ο Ισίδωρος Θαλασσινός οινοποιεί επιλεγμένους αμπελώνες ακολουθώντας τις αρχές της φυσικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας με στόχο τη βιοποικιλότητα και τη περμακουλτούρα, με ανήσυχο πνεύμα και όραμα διατήρησης της αμπελουργικής κληρονομιάς της Κρήτης. Στο οινοποιείο τους, ο Ισίδωρος και η Βιργινία επέλεξαν να λειτουργήσουν χειροκίνητα, με ελάχιστη χρήση ηλεκτρισμού και φιλοσοφία Zero waste, δημιουργώντας κρασιά μόνο με γηγενείς ζυμομύκητες, χαμηλά ή καθόλου θειώδη και ελάχιστες παρεμβάσεις για να αναδείξουν τον αυθεντικό χαρακτήρα των ποικιλιών.

    Website

  • Οικογένεια Βαϊμάκη

    Αμύνταιο

    Η οικογένεια Βαϊμάκη ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή κρασιού στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Βασίλης Βαϊμάκης, oινολόγος με τεράστια οινοποιητική εμπειρία είναι επίσης ένας από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας που διερεύνησε τα όρια της φυσικής οινοποίησης των ελληνικών σταφυλιών με μηδενικά θειώδη. Ξεκίνησε τη σειρά Mater Natura το 2009, μια σειρά κρασιών που αντικατοπτρίζουν μοναδικές οινοποιήσεις οι οποίες δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Eklektikon

  • Οικογένεια Γεώργα

    Σπάτα, Αττική

    Με το ήθος του αμπελουργού και μικρού οινοποιού και σεβασμό στην γη, η Οικογένεια Γεώργα οινοποιεί σταφύλι από ιδιόκτητους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες. Ακολουθώντας τις αρχές της βιοκαλλιέργειας και της οργανικής οινοποίησης δημιουργούν μιά σειρά από υψηλών προδιαγραφών οργανικά και φυσικά κρασιά, καθώς και αυθεντικά προίόντα σταφυλιού. Από το 2002, η Οικογένεια Γεώργα ακολουθεί τις αρχές της βιοδυναμικής αμπελοκαλλιέργειας και εφαρμόζουν ομοιοδυναμικές επεμβάσεις, ενώ παράγουν δικό τους κομπόστ με το οποίο τρέφονται τα αμπέλια.

    Website

  • Τετράμυθος

    Διακοπτό, Αχαΐα

    Σε μια περιοχή φημισμένη από την αρχαιότητα για την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών και του οίνου, το Οινοποιείο Τετράμυθος καλλιεργεί αμπελώνες εφαρμόζοντας πιστά και με μεράκι τις αρχές της βιολογικής γεωργίας για σειρά ετών. Μεγαλώνοντας στην περιοχή της Αχαϊας, για τα αδέλφια Αρίστο και Στάθη Σπανό ήταν απόλυτα φυσιολογική η ενασχόληση τους με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού από την παιδική τους ηλικία. Ένταξαν τους αμπελώνες καθώς και τις άλλες καλλιέργειες σε βιολογική καλλιέργεια και παρ' όλες τις παράλληλες ασχολίες τους, η αγάπη για το αμπέλι και το κρασί, τους οδήγησε να προχωρήσουν σε κάτι πιο δυναμικό. Το 1999 και με τη συνεργασία του οινολόγου Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλου κυκλοφόρησαν οι πρώτες φιάλες Τετράμυθος.

    Website

  • Χλόη Χατζηβαρύτη

    Γουμένισσα, Κιλκίς

    Το Κτήμα Χατζηβαρύτη καλλιεργεί στη χαρισματική περιοχή της Γουμένισσας από το 1994 πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Το Κτήμα εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια ενώ φροντίζει με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο για την γονιμότητα των εδαφών, οδηγώντας στην άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Το 2017 η Χλόη Χατζηβαρύτη αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από σπουδές οινολογίας στη Γαλλία και Πορτογαλία, φέρνοντας μαζί της το πάθος και την εμπειρία της για τα κρασιά ήπιας παρέμβασης. Ξεκίνησε αμέσως να φτιάχνει μία νέα σειρά κρασιών χωρίς παρεμβάσεις και να πειραματίζεται με καινούριες οινοποιήσεις.

    Website

  • Abraam's Vineyards

    Κομνηνάδες, Καστοριά

    Ο Κώστας Καπουργάς και ο Ανέστης Χαϊτίδης είναι παιδικοί φίλοι. Η αγάπη του πρώτου για τον τόπο του, αλλά και ο θαυμασμός, που έτρεφε για τον πολυμήχανο παππού Αβραάμ, ήταν ένας εκρηκτικός συνδυασμός, ο οποίος όταν ζυμώθηκε με το πάθος του οινολόγου Ανέστη για το κρασί, οδήγησε στην δημιουργία ενός από τους πιο ορεινούς αμπελώνες της Ευρώπης. Σκοπός είναι η παραγωγή κρασιών ήπιας παρέμβασης με απόλυτη έκφραση του ορεινού terroir.  Οι φτελιές, βελανιδιές, καρυδιές, αχλαδιές, μηλιές και κορομηλιές που βρίσκονται μέσα και δίπλα από το αμπέλι, χαρίζουν μοναδική βιοποικιλότητα και συμπληρώνουν το αέναο αεράκι και την μεγάλη κλίση του βουνού, χαρίζοντας ιδανικές συνθήκες για μία βιολογική καλλιέργεια ήπιας παρέμβασης. 

    Facebook

  • Bikicki Winery

    Čerević, Σερβία

    Η Fruška Gora, περιοχή της βορειοδυτικής Σερβίας, είναι μια αρχαία οινοπαραγωγική περιοχή και ένα φυσικό γεωλογικό φαινόμενο. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε εκτενώς τους σερβικούς αμπελώνες λόγω της ποιότητας του terroir, ονομάζοντάς την Alma Mons («γόνιμο όρος»), και ήταν οι πρώτοι που φύτεψαν αμπέλια στη Φρουσκά Γκόρα. Συχνά αποκαλούμενη «ο καθρέφτης του γεωλογικού παρελθόντος», σχηματίστηκε από στρώματα σχεδόν κάθε γεωλογικής περιόδου. Η πλούσια γεωλογική ιστορία έχει τεράστια επίδραση στον χαρακτήρα και την ποικιλομορφία των εδαφών της περιοχής.

    Στο οινοποιείο, εργαζόμαστε με αρχές χαμηλής παρέμβασης, χρησιμοποιώντας μόνο μια μικρή ποσότητα θείου πριν την εμφιάλωση. Η ζύμωση γίνεται αποκλειστικά με φυσικές ζύμες και χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις στο κελάρι. Η φιλοσοφία μας στα κρασιά είναι η ισορροπία και η κομψότητα – πιστεύουμε στη χρήση φυσικών αρχών για την παραγωγή καθαρών κρασιών που εκφράζουν την καρποφορία, κρασιά με χαρακτήρα και διαύγεια που εκφράζουν το terroir από το οποίο προέρχονται τα σταφύλια τους.

    Website

  • Chito's Ghvino

    Kakheti, Γεωργία

    Το μικρό οινοποιείο Chito’s Gvino δημιουργήθηκε το 2017. Η ιδρύτρια και οινοποιός του, Nino Chitoshvili, γεννημένη στην Τιφλίδα, είναι πιανίστρια στην εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με την οινοποίηση ως αποτέλεσμα της αγάπης της για το κρασί, τη φιλοσοφία, την επικοινωνία και την τέχνη γενικότερα. Η Nino είναι πεπεισμένη ότι η συναισθηματική απόκριση από την επαφή με το κρασί ταιριάζει καλύτερα με τον εσωτερικό της κόσμο από ό,τι η μουσική. Για αυτόν τον λόγο, πριν από έξι χρόνια, τα πρώτα qvevris (παραδοσιακά πήλινα δοχεία) θάφτηκαν στην αυλή του σπιτιού της. Η Νίνο είναι υπέρμαχος της φυσικής, βιολογικής οινοποίησης. Κατά τη ζύμωση, δεν χρησιμοποιεί καλλιεργημένη μαγιά και το κρασί δεν φιλτράρεται.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Fro & Co Wines

  • Foradori

    Trentino, Ιταλία

    Η Elisabetta Foradori γεννήθηκε ‘ανάμεσα στα αμπέλια’ και ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο στα 19 της χρόνια. Τη δεκαετία του ΄90 και ενώ ήδη είχε κατακτήσει τον τίτλο της βασίλισσας του Τeroldego, ξεχώρισε και πάλι λόγω των ιδιαίτερων μεθόδων καλλιέργειας και οινοποίησης (βιοδυναμική καλλιέργεια, massal selection, χρήση αμφορέων) που υιοθέτησε, αδιαφορώντας για τις τάσεις της αγοράς της βιομηχανίας κρασιού της εποχής. Προτίμησε να δημιουργήσει κρασιά από τοπικές ποικιλίες του Trentino, με λιγότερο επεμβατικούς τρόπους, σεβόμενη τη γη και υιοθετώντας μια πιο ‘ολιστική’ προσέγγιση στο αμπέλι. Τα ηνία του οινοποιείου έχουν αναλάβει σήμερα τα τρία της παιδιά ενώ η ίδια συμμετέχει ακόμη ενεργά στην παραγωγή.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Dameli Wines

  • GK Wines

    Σωτήριο, Λάρισα

    Η φιλοσοφία του κτήματος G.K.WINES είναι να παράγει ποιοτικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση, χωρίς λιπάσματα και εντομοκτόνα, με χειροσυλλογή, άγριες ζύμες, αφιλτράριστα και με ελάχιστα θειώδη.

  • Kortavebis Marani

    Kakheti, Γεωργία

    Το Kortavebis Marani ιδρύθηκε το 2013 από την Tamuna Bidzinashvili, μια πρωτοπόρο της νεότερης γενιάς Γεωργιανών οινοποιών. Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Gremi, στην ιστορική οινοπαραγωγική περιοχή της Kakheti, στη δυτική Γεωργία. Η περιοχή είναι γνωστή ως μικροζώνη του Saperavi του ΠΟΠ Kindzmarauli. Οι βιολογικοί αμπελώνες της καλύπτουν 2,5 εκτάρια και οι ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται είναι ντόπιες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane, Kisi, Khikhvi, Mtsvivani, Saperavi, Pink Rkatsiteli και Black Rkatsiteli.

    Η ελάχιστη παρέμβαση στη διαδικασία οινοποίησης, η χειρονακτική διαχείριση, η χρήση παραδοσιακών qvevris και του σεληνιακού ημερολογίου αποτελούν τα θεμέλια των εργασιών του οινοποιείου.

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Fro & Co Wines

  • Makaridze Marani

    Imereti, Γεωργία

    Η οικογένεια Makaridze έχει μακρά ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή Imereti. Πάντα καλλιεργούσαν σταφύλια αλλά κυρίως για πώληση ως μοσχεύματα και το κρασί παραγόταν μόνο για οικιακή κατανάλωση. Στην ηλικία των 23 ετών, ο Gogita συνειδητοποίησε ότι το όνειρό του ήταν να συνεχίσει την παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας. Έτσι, παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο οικονομικό τμήμα του τοπικού δημαρχείου και επένδυσε ό,τι είχε για να φυτέψει τα κλήματα του Otskhanuri Sapere. Ανακαίνισε και μεγάλωσε το οικογενειακό οινοποιείο, προσθέτοντας περισσότερα qvevris. Μαζί με τη σύζυγό του Keto είναι αποφασισμένοι να συντηρήσουν τον δεσμό μεταξύ των αμπελώνων και του περιβάλλοντος, παράγοντας φυσικά κρασιά που εκφράζουν την αυθεντικότητα του εδάφους και τις οινοποιητικές παραδόσεις του Imereti.

    Facebook

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Dameli Wines

  • MikroBio - Κτήμα Κουτσοδήμος

    Γαστούνη, Ηλεία

    Το Micro Bio αποτελεί την πιο πρόσφατη διάσταση μιας συνεχώς εξελισσόμενης σχέσης δύο αδερφών, ενός γεωπόνου και ενός οικονομολόγου, με την γεωργική τους κληρονομιά. Το κτήμα κατά την συνεχόμενη προσέγγιση της αειφορίας και αυτοδιάθεσης του, βρέθηκε στην ευτυχή θέση να έχει το δικό του οινοποιείο και να φυτεύει νέους αμπελώνες. Πρόσφατα έχοντας αφομοιώσει εμπειρία δεκαετιών στη βιολογική γεωργία ξεκίνησε να υιοθετεί τα βιοδυναμικά πρότυπα καλλιέργειας και οινοποίησης ως μια φυσική συνέπεια της πορείας του προς ένα πιο ενσυνείδητο μέλλον με άξονα την δημιουργία χαρακτηριστικών και ζωντανών οίνων. Ο στόχος του εγχειρήματος είναι η βιώσιμη προαγωγή της σχέσης του αμπελιού με το οικοσύστημα του, βασισμένη σε αρχές που εγγυούνται την υγεία του εδάφους, του φυτού και του ανθρώπου.

    Facebook

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Artisan Drops

  • Papadopoulos Viticulture

    Ραψάνη, Λάρισα

    Η αγάπη για τη φύση και το πάθος για το κρασί μας οδήγησε στους αμπελώνες της Ραψάνης το 2017. Εκεί καλλιεργούμε μεγάλης ηλικίας αμπέλια, βαθιά ριζωμένα στις πλαγιές του Ολύμπου. Τα φροντίζουμε με ελάχιστη παρέμβαση και με σεβασμό στο εκπληκτικό αυτό terroir.

    Κατά τις οινοποιήσεις δε χρησιμοποιούνται ψυκτικά συστήματα. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα από τις άγριες ζύμες των σταφυλιών και μέχρι την εμφιάλωση χρησιμοποιείται αυστηρά ελάχιστη ποσότητα θειωδών. Το τελικό προϊόν, γεμάτο με αρώματα βοτάνων και ώριμων άγριων φρούτων, αποτελεί έναν αυθεντικό οίνο, εξέλιξη του παραδοσιακού κρασιού της Ραψάνης και επανάσταση για τις σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές.

    Website

  • Philia Winery

    Βαθύ, Σάμος

    Στη Philia, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας κρασιά που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και βιώσιμα στην παραγωγή. Η διαδικασία οινοποίησής μας καθοδηγείται από βιοδυναμικές πρακτικές βάσει των αναγκών, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα για τα σταφύλια μας. Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της περμακουλτούρας για την καλλιέργεια της αμπέλου, συγκομίζουμε τα σταφύλια με το χέρι και χρησιμοποιούμε μόνο ντόπια μαγιά για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι φυσικές γεύσεις αναδεικνύονται.

    Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα στους αμπελώνες μας, εξασφαλίζοντας ότι κάθε ποτήρι κρασί της Philia δεν είναι μόνο γευστικό και μοναδικό αλλά παράγεται επίσης με σεβασμό προς τη γη.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Dameli Wines

  • The Knack Project

    Μέγαρα, Αττική

    Ο Χρήστος Κουλουριώτης DipWSET είναι Systems Integrator και το πρόσωπο πίσω από το the Knack Project. Η βιολογική καλλιέργεια με βιοδυναμικές πρακτικές , η ήπια φυσική οινοποίηση ελάχιστων παρεμβάσεων και η αποτύπωση ενός εντυπωσιακού terroir είναι η ιδέα του.

    Facebook

  • VOΪ

    Ραψάνη, Λάρισα

    Η Βοή είναι ένα μικρό οινοποιείο που βρίσκεται στα 624 υψόμετρο στο χωριό Κρανία Ολύμπου (Λάρισας), όπου παράγονται 13.000 φιάλες το χρόνο κρασί χωρίς πρόσθετα από 85 στρέμματα και ελαιόλαδο από το κτήμα. Τα αμπέλια και οι ελιές καλλιεργούνται με την φιλοσοφία της περμακουλτούρας και κάποια στοιχεία βιοδυναμικής. Ο στόχος της Βοής είναι η διάσωση και διατήρηση των παλαιών αμπελιών Ξινόμαυρου, Σταυρωτού και Κρασάτου όπως και της ζώνης ΠΟΠ Ραψάνης.

    Website

  • We are Ghvino

    Γεωργία

    Οι "We Are Ghvino" είναι ένα πολυλειτουργικό οινικό πρότζεκτ με έδρα το Ζεσταπόνι, στη δυτική Γεωργία, που διευθύνεται από τον Γκιόργκι Κιρικιτάτζε. Ιδρύθηκε το 2020 και από τότε έχουν πραγματοποιήσει πολλά σπουδαία έργα με διάφορους οινοπαραγωγούς και αγρότες. Οι κατευθύνσεις τους είναι ποικίλες, από την παραγωγή του δικού τους κρασιού έως συνεργασίες με κορυφαίους οινοπαραγωγούς και ταλαντούχους ανερχόμενους, καθώς και την πρόσκληση διαφορετικών καλλιτεχνών σχεδίασης για τη δημιουργία ετικετών και branding.

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Fro & Co Wines

  • WineLab

    Λατζόι, Ηλεία

    Το WineLab ξεκίνησε σαν ιδέα το 2015, όταν ο ιδρυτής της Βασίλης Σκούτας, οικονομολόγος στο επάγγελμα, αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να παράγει κρασί με μη συμβατικές μεθόδους, να πειραματίζεται με απόλυτα φυσικούς τρόπους οινοποίησης και να αφήνει το κρασί να εξελίσσεται μόνο του. Έτσι γεννήθηκε και το WineLab (οινικό πειραματικό εργαστήρι).

    Μη ακολουθώντας συγκεκριμένες συνταγές, η κάθε σοδειά είναι διαφορετική και η παραγωγή περιορισμένη. Απώτερος σκοπός η αμιγής μεταφορά της ενέργειας του καρπού στο ποτήρι μας!

Φυσικές Οινοποιήσεις

Φυσικές Οινοποιήσεις

Οινοποιεία με συμβατικές μεθόδους οινοποίησης τα οποία έχουν και σειρά κρασιών χωρίς παρεμβάσεις

  • Αμπελώνας Καμκούτη

    Βελβεντός, Κοζάνη

    Είμαστε η 3η και η 4η γενιά της οικογένειας Καμκούτη, που συνεχίζουμε να καλλιεργούμε τον ιδιόκτητο αμπελώνα και να παράγουμε κρασιά υψηλής ποιότητας με σταφύλια μόνο παραγωγής μας, με σεβασμό στην ιστορία, στις αξίες, στη φύση και στην παράδοσή μας. Μια παράδοση που κληρονομήσαμε και συνεχίζουμε με αγάπη, μεράκι, γνώσεις και πολλή προσωπική εργασία. Αξιοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία χωρίς όμως να χάσουμε ούτε μια λεπτομέρεια από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Ad Vinum

  • Εμμανουήλ Ορφανός The Wine Labourers

    Πάτρα, Αχαΐα

    Το Κτήμα Ορφανού βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης των Πατρών στις παρυφές του Μιντιλογλίου και σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα 20 στρεμμάτων. Όλες οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Κτήμα από τον Εμμανουήλ Ορφανό (4ης γενιάς οινοποιός) είναι γηγενείς. Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ροδίτης, περιλαμβάνονται σε αυτές καθώς και η Μαυροδάφνη έχοντας απόδοση 600 έως 800 κιλά ανά στρέμμα.

    Το Κτήμα βρίσκεται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας Μαυροδάφνης Πατρών και η παραγωγή του χαρακτηρίζεται από τις πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις, το κυπελλοειδές σχήμα διαμόρφωσης, καθώς και τη παλαιότητα των πρέμνων (μέση ηλικία αμπελώνων, 30 έως 40 έτη).

    Οι άνθρωποι του Κτήματος δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων σεβόμενοι πάντα το αγροτικό περιβάλλον και στόχος τους είναι η δημιουργία κρασιών ήπιων πρακτικών αμπελοκαλλιέργειας και χαμηλών παρεμβάσεων οινοποίησης, στα οποία αναδεικνύονται όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών ποικιλιών.

    Website

  • Κτήμα Ασλάνη

    Νέα Μηχανιώνα, Θεσσαλονίκη

    Την άνοιξη του 2005, Ο Λάσκαρης Ασλάνης αποφάσισε να εξελίξει το πάθος του για το κρασί και να φυτέψει τον πρώτο αμπελώνα στην Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Με την κίνησή του αυτή σηματοδότησε την αρχή του οικογενειακού οινοποιείου Ασλάνης. Με γνώμονα την βιολογική, ξερική καλλιέργεια παράγονται οίνοι με χαμηλή στρεμματική απόδοση.

    Facebook

  • Κτήμα Μαρκόγιαννη

    Κάμπος Σκιλλουντίας, Ηλεία

    To Κτήμα Μαρκόγιαννη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1982 στην καλλιέργεια αμπελώνων με σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας και αποστάγματος στεμφύλων. Από το 2001 οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο. Εκτός από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, η οινοποιία Μαρκόγιαννη προμηθεύεται σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής της Σκιλλουντίας. Κύρια φιλοσοφία της είναι ο σεβασμός στη φύση και η παραγωγή ποιοτικών οίνων.

    Website

  • Κτήμα Μπριντζίκη

    Λατζόι, Ηλεία

    Η Οικογένεια Μπριντζίκη ξεκινά το 1994 την ίδρυση του οινοποιείου. Το όραμα είναι η δημιουργία μοναδικών οίνων στους οποίους να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής φημισμένη για την αμπελοκαλλιέργεια της. Τα άργιλοπηλώδη εδάφη της, σε συνδυασμό με την υγρασία των ποταμών, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα. Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι ο Ροδίτης, ο Τινακτορώγος, η Μαλαγουζιά, το Φιλέρι, το Ασύρτικο και ο Αυγουστιάτης, το Αγιωργίτικο και Merlot. Η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικό τρόπο.

    Website

  • Κτήμα Νικολού

    Κορωπί, Αττική

    Η οικογένεια Νικολού παραδοσιακά ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί όπου με τα μέσα της εποχής παρήγαγε βαρελίσια ρετσίνα από Σαββατιανό. Το παραδοσιακό πατητήρι για το πάτημα των σταφυλιών με τα πόδια, η στροφιλιά, τα κοφίνια μεταφοράς των σταφυλιών από το αμπέλι, η χειροκίνητη αντλία, τα δρύινα βαρέλια των οκτακοσίων οκάδων, οι μυρωδιές της ζύμωσης του μούστου, ήταν το περιβάλλον που ο Βασίλης Νικολού μεγάλωσε.

    Website

  • Κτήμα Οινογένεσις

    Δοξάτο, Δράμα

    Ο Μπάκης Τσάλκος συνάντησε την οικογένεια της Dominique Fontviele-Πετρίδης το 2007 και μαζί με μια ομάδα ανθρώπων του κρασιού ένωσαν το όραμά τους για την δημιουργία του οινοποιείου. Το Κτήμα λειτουργεί με σεβασμό στους ανθρώπους, το τοπίο και το περιβάλλον. Πλέον σήμερα μπορεί να οριστεί ως ένας τέλειος συνδυασμός καινοτομίας και παράδοσης.  Το οινοποιείο Οινογένεσις σχεδιάστηκε για να εκπληρώσει την παραγωγή “μεγάλων” κρασιών με πολύ υψηλές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια της οινοπαραγωγικής διαδικασίας, με συνέπεια και συνέχεια στον χρόνο.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Supernatural

  • Κτήμα Σεϊτανίδη

    Φωλιά, Καβάλα

    To οινοποιείο βρίσκεται σε ένα μικρό  χωριό την Φωλιά στο όρος Σύμβολο. Εδώ καλλιεργούνται σχεδόν αποκλειστικά αμπέλια, σ’ ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα που χαρακτηρίζεται από το υψόμετρο, τα εδάφη και τη θαλάσσια αύρα του Β. Αιγαίου. Ξεκίνησε να χτίζεται το 2006 και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα οινοποίησης. Το όραμα του Κτήματος είναι η ανάδειξη του μαγικού κόσμου του κρασιού και των χαρακτηριστικών του ελληνικού αμπελώνα έτσι ώστε ο σύγχρονος καταναλωτής να βιώνει ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ιστορία του τόπου, στις παραδόσεις και στην κουλτούρα του.

    Website

  • Οινοποιείο Γκαράλη

    Αγ. Δημήτριος, Λήμνος

    Ο Μανώλης Γκαράλης είναι αμπελουργός 3ης γενιάς. Φιλοδοξώντας να δει την υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη να μετατρέπεται σε κρασί πρώτης κατηγορίας, ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο το 2006 και κυκλοφόρησε τα πρώτα του κρασιά το 2007. Καλλιεργεί βιολογικά σταφύλια, χωρίς καμία προσθήκη ζυμομυκήτων ή άλλων πρόσθετων κατά την οινοποίηση ώστε να εκφραστεί το μοναδικό terroir της Λήμνου στην πιο αγνή του μορφή.

    Website

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Eklektikon

  • Οινοποιείο Κούκος

    Λάππα, Αχαΐα

    Η οινοποιία Κούκος ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, όταν τα δύο αδέλφια, Παναγιώτης και Κωνσταντίνος, αποφάσισαν να αναλάβουν το οικογενειακό κτήμα. Δημιούργησαν μία boutique, οικογενειακή επιχείρηση, στα σύνορα του οικοσυστήματος της Στροφιλιάς όπου καλλιεργούν τοπικές και διεθνείς ποικιλίες.

    Η φιλοσοφία τους βασίζεται στη βιολογική γεωργία, και στις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά τη ζύμωση, που παρέχουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο κρασί. Ο αμπελώνας, από τη στιγμή της ίδρυσής του, καλλιεργείται βιολογικά και είναι πιστοποιημένος. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας είναι φυτεμένος με ελληνικές και διεθνείς επιλεγμένες ποικιλίες με όρους αρχικά εντοποιότητας και μετέπειτα προσαρμογής στο terroir της περιοχής. 

    *Εκπροσωπείται στον πάγκο της εταιρείας Ad Vinum

    Website

  • Οινοποιείο Μαρκατσέλη

    Δάφνη Φιλιατών, Θεσπρωτία

    Το 1992 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τον οδοντίατρο τότε, Σπύρο Μαρκατσέλη, καθώς παίρνει και τη μεγάλη απόφαση να εκπληρώσει το φοιτητικό του όνειρο: Να παράξει το δικό του κρασί από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του. Έτσι αποφασίζει να αναφυτέψει με 40 νέα κλίματα, τον ήδη υπάρχων αλλά γερασμένο πια αμπελώνα του παππού του. Μέχρι το 1998, ο αμπελώνας μεγαλώνει συνεχώς. Μετά από προτροπές ο δημιουργός του πείθεται να περάσει στο επόμενο στάδιο: της εμφιάλωσης και της εμπορίας του οίνου που μέχρι τότε παρήγαγε αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο και το φιλικό του περιβάλλον. Το οινοποιείο Μαρκατσέλη ιδρύθηκε το 2006. Είναι το πρώτο οινοποιείο με άδεια εμφιάλωσης οίνου και αρωματικών ποτών (Βερμούτ) στη Θεσπρωτία.

    Website

  • Οινοποιείο Μοσχόπολις

    Μονοπήγαδο, Θεσσαλονίκη

    Η ίδρυση του Οινοποιείου έγινε εφικτή χάρη στις πολυετείς προσπάθειες του Γεώργιου Γερμάνη, με εμπειρία περισσότερη των 30 χρόνων στην αμπελουργία και την οινοποίηση. Η νέα γενιά αποτελείται από τρεις ενθουσιώδεις οινόφιλους, τον Θεόδωρο Γερμάνη, τον Δημήτριο Παραλίδη και την Αλίκη Γερμάνη-Παραλίδη. Οι αξίες που διακατέχουν το Οινοποιείο είναι η αφοσίωση στην εξαιρετική ποιότητα και στα ανώτερα χαρακτηριστικά με βάση τα πρότυπα αξιολόγησης κρασιών. Περιορισμένη και ελεγχόμενη παραγωγή σταφυλιών με τεχνικές ολοκληρωμένης και αειφόρου καλλιέργειας.

    Facebook

  • Οινοποιείο Σελλάς

    Νεμέα, Κορινθία

    Η ενασχόληση της οικογένειας Σελλά με το αμπέλι και το κρασί χρονολογείται από την δεκαετία του 50 όταν ο παππούς της οικογένειας καλλιεργούσε τα πρώτα  του Αγιωργίτικα αμπέλια. Τα ηνία ανέλαβε εν συνεχεία ο υιός του Αθανάσιος Σελλάς και κάπου το 2000 αποφάσισε πως ήταν η ώρα της δημιουργίας. Ίδρυσε λοιπόν το δικό του οινοποιείο που 19 χρόνια μετά αποτελεί ένα  υπερσύγχρονο οινοποιείο  όσον αφορά τα μέσα καθώς και τον τρόπο παραγωγής. Το  κύριο χαρακτηριστικό της οικογένειας Σελλά είναι η αγάπη της για το Αγιωργίτικο. Μια ποικιλία που από  το 1950  μέχρι και σήμερα μεγάλωσε τις τρεις γενιές της οικογένειας. Άλλες ποικιλίες τις οποίες καλλιεργούμε είναι ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο.

    Website

  • Οινοποιείο Τρουπή

    Φτέρη Μαντινείας, Αρκαδία

    Με την αμπελοκαλλιέργεια η οικογένεια ασχολείται από τη δεκαετία του 70, όταν ερασιτεχνικά έφτιαχνε το κρασί της χρονιάς και τα υπόλοιπα σταφύλια τα εμπορευόταν. Από το 2010 το οινοποιείο εξελίχθηκε σε χώρους, εξοπλισμό και προσωπικό με αποτέλεσμα την ποιοτικότερη παραγωγή εκλεκτών οίνων. Μεγάλη σημασία δίνεται σε πρωτοποριακές τεχνικές οινοποίησης, αλλά και σε πειραματικές μικροοινοποιήσεις άλλων ελληνικών ποικιλιών, καθώς και ξεχασμένων ποικιλιών της Μαντινείας.

    Website

  • Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη

    Μονεμβασιά, Λακωνία

    Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε το 1997 στη Μονεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη. Εμπνευσμένοι από το μύθο του χαμένου στο χρόνο Μαλβαζία οίνου και με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους και την πίστη στις δυνατότητές του, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα οινοποιείο.Το μεράκι κι η αφοσίωση στην αναβίωσή του μεσαιωνικού Malvasia τους έστρεψε στην αναζήτηση των γηγενών ποικιλιών και των παραδοσιακών τρόπων οινοποίησής τους. Μέσα σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψαν και πειραματίστηκαν με παλιές, σπάνιες ποικιλίες της περιοχής κι έτσι αναδείχθηκαν η Μονεμβασιά, η Κυδωνίτσα, το Ασπρούδι και το Μαυρούδι.

    Website

  • Οινοποιία Τσικρικώνη

    Μυρτόφυτο, Καβάλα

    Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μέσα αυτών, έχοντας ως γνώμονα την μακρόχρονη παράδοση της οικογενείας Τσικρικώνη και την χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα παραγωγής. Στόχος μας η ανάδειξη γηγενών ποικιλιών στο εξωτερικό.

    Website

  • Tsililis Terres

    Μετέωρα, Τρίκαλα

    Ένα boutique οινοποιείο και αποστακτήριο στα Μετέωρα. Ιδρύθηκε από την Ιωάννα Τσιλιλή, μετά από χρόνια εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης  πάνω στην απόσταξη και την παραγωγή ήρεμων και αφρωδών οίνων. Αφοσιωμένοι στην παραγωγή premium κρασιών και αποσταγμάτων σταφυλιού, εμπνευσμένοι από το μοναδικό terroir, δίνοντας έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών όπως η Λημνιώνα, το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο και η Μαλαγουζιά.

    Website

Επίσης μαζί μας

  • Τα Καραμανίδικα του Φάνη

    Delicatessen

    Από τη δεκαετία του 1960 η οικογένεια Θεοδωρόπουλου λειτουργεί το παλιό παστουρματζίδικο με την επωνυμία «Αραπιάν», συνεχίζοντας την παράδοση. Έτσι το μικρό μαγαζί της οδού Ευριπίδου 41 γίνεται σημείο αναφοράς για τον παστουρμά και το σουτζούκι του, αποκτώντας σταθερή και πιστή πελατεία. Η οικογενειακή επιχείρηση καλλιεργεί τη σχέση με τους πελάτες και χτίζει τη φήμη της καθημερινά, διαθέτοντας εκλεκτά τρόφιμα, όπως τυριά, αλλαντικά, καπνιστά. Η ειδίκευσή σε προϊόντα ωρίμανσης, οδηγεί σε νέες συνεργασίες, όπως με τα εργαστήρια αλλαντοποιίας Sary στη Δράμα, αναδεικνύοντας τα αυθεντικά Καραμανλίδικα προϊόντα.

    Website

  • Το Τρομερό Παιδί

    Φούρνος

    Το Τρομερό Παιδί αποτελεί τον πρώτο -γαλλικού τύπου- φούρνο «τρίτου κύματος» στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το ψωμί ως προϊόν ανώτερης ποιότητας τόσο ως προς την προέλευση των πρώτων υλών όσο κ ως προς την διαδικασία παραγωγής. Παραδοσιακή ζύμωση με προζύμι (φυσική μαγιά), αργή ωρίμανση για μέγιστη γεύση και διατροφική αξία, και έψηση σε πέτρα για παραγωγή τραγανής κρούστας και μεστής, καλοψημένης κόρας.

    Όλα τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από πλήρη απουσία χημικών πρόσθετων (βελτιωτικών, συντηρητικών ή άλλων).

    Instagram

  • Cork Hellas

    Company

    Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ – CORK HELLAS, δραστηριοποιείται στο χώρο των υλικών εμφιάλωσης οίνου από το 1991, με εξειδίκευση στα πώματα φελλού.Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει πώματα κάθε είδους, για οίνους ήσυχους, ημιαφρώδεις και αφρώδεις, για αποστάγματα, ποτά, έλαια. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία και ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οινοποιητικής πραγματικότητας.

    Website

  • Maraboo

    Παγωτό

    Website

  • Oinoline Wine Accessories

    Company

    Το απόσταγμα μιας πολύχρονης και εποικοδομητικής πορείας  στον χώρο του κρασιού ήταν η δημιουργία της εταιρείας Oinoline. Ακούγοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών του κρασιού και της εστίασης όσο και των εραστών του κρασιού προσπαθήσαμε να βρούμε ένα τρόπο να τους ικανοποιήσουμε. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας πάνω στα αξεσουάρ κρασιού αλλά και οι εξειδικευμένες μας γνώσεις πάνω στο κρασί, μας οδήγησαν στο να μπορούμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία  από καθημερινά οινικά αντικείμενα, εξειδικευμένα ή και ιδιαιτέρα, αλλά και οινικές υπηρεσίες. To κινητήριο έναυσμα όμως για όλα τα παραπάνω ήταν η αγάπη μας για το κρασί και η επιθυμία μας να το διαδώσουμε και να το μάθουμε στο ευρύ κοινό με τον σωστό τρόπο. Γι' αυτό και ότι κάνουμε γίνεται πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο κρασί.

    Website